AfterDawn: Nieuws

Google Maps offline en met 3D-beelden

Geschreven door Marco Korthout @ 7 jun. 2012 4:17

Google Maps offline en met 3D-beelden

Tijdens een demonstratie gisteren op het Google Maps event in San Francisco werd de nieuwste aankomende update getoond. Google's Product Manager van Google Earth Peter Birch legde uit dat er nu gebruikt wordt gemaakt van een geautomatiseerde technologie om 3D-beelden te genereren van luchtfoto's.
Hiervoor vlogen vliegtuigen voor Google en met speciale hardware aan boord bepaalde patronen om foto's te maken, die gebruikt kunnen worden om er 3D-afbeeldingen van te maken. De vliegtuigen vlogen exclusief voor Google.

Google heeft jaren aan het proces gewerkt om het te perfectioneren en het resultaat is dan ook veel mooier en gedetailleerder dan de huidige 3D-beelden.

Naast de betere 3D-beelden kun je straks met de nieuwe app ook kaarten opslaan. Dit was al beperkt mogelijk, maar was behoorlijk omslachtig. Hoe de kaarten straks opgeslagen moeten worden is niet bekend gemaakt.
Gebruikers kunnen dus straks ook offline met Google Maps werken, handig voor in het buitenland.

Voor Google Earth werd er een nieuwe "Tour Guide" feature gepresenteerd, die met aanbevelingen komt tijdens het navigeren. De nieuwe apps worden de komende weken verwacht voor Android en iOS.Het ligt in de verwachting dat Apple op de aankomende WWDC (Worldwide Developers Conference) op 11 juni, zal aankondigen dat het geen gebruik meer gaat maken van Google Maps in het nieuwe iOS 6.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief