AfterDawn: Nieuws

Nog meer afschrikwekkende logo's op DVD's en Blu-ray

Geschreven door Marco Korthout @ 15 mei 2012 16:48

Nog meer afschrikwekkende logo's op DVD's en Blu-ray Hollywood en de Amerikaanse overheid hebben de handen ineen geslagen om nog afschrikwekkender anti-piraterij waarschuwingen te maken voor toekomstige home-release DVD's en Blu-ray discs. De overheid heeft aangegeven dat daar deze week al een begin mee wordt gemaakt.
De nieuwe waarschuwingen bevatten nu drie enge logo's in plaats van het originele FBI logo, waarin met harde straffen wordt gedreigd als je iets illegaals met de film uitspookt.

Nu hebben wij in Nederland natuurlijk niets met de FBI van doen. Maar ja, eerlijk is eerlijk, veel van de kaskrakers die wij thuis bekijken, komen rechtstreeks uit de VS. Gelukkig zijn daar meestal die enge FBI-logo's uit verwijderd.

Dacht altijd dat ze dat deden om het ons gemakkelijk te maken, hup filmpje erin en direct kijken, zonder eerst 5 minuten naar waarschuwingen en reclame te moeten kijken. Maar nee, op het logo zat ook copyright, dus eigenlijk heel slim om die niet mee te nemen ;-)

Naast het logo van de FBI zie je nu een 'special agent' Homeland Security Investigations badge. Dat weer moet geven dat men nog meer dwangmiddelen achter de hand heeft. Hele webdomeinen kunnen ze nu inbeslagnemen mochten ze dat willen. En voor als we nog niet bang genoeg zijn, is er nog een derde logo, ook heel eng, met een grote roofvogel met de tekst 'Protection Is Our Trademark'.Onze film en TV industrie is bijzonder belangrijk voor onze economie, met de creativiteit en verbeelding heeft het Amerikaanse entertainment tot een van de grootste exportproducten gemaakt, maar criminelen maken dit kapot met hun criminele digitale activiteiten.
zegt ICE Directeur John Morton in een verklaring.

The National Intellectual Property Rights Coordination Center (IPR Center)
Bron en pics

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief