AfterDawn: Nieuws

Microsoft laat steun voor CISPA vallen

Geschreven door Marco Korthout @ 29 apr. 2012 23:37

Microsoft laat steun voor CISPA vallen Aanvankelijk steunde Microsoft, net als diverse andere grote bedrijven als Facebook, Oracle, Intel, IBM en Symantec dit wetsvoorstel. CISPA staat voor Cyber Intelligence Sharing and Protection Act en is een Amerikaans wetsvoorstel dat hoofdzakelijk het delen van informatie tussen bedrijven en overheden en de gezamenlijke maatregelen regelt in de strijd tegen de cybercriminaliteit.
Het is omstreden omdat het vol staat met vage termen die zo breed kunnen worden uitgelegd als de praktijk nodig acht. De overheid kan vrijblijvend bepalen wat wel en wat niet bedreigend is.

Een paar dagen geleden is CISPA door het U.S. House of Representatives goedgekeurd met 248 tegen 168 stemmen. Het is nog niet helemaal gedaan, het voorstel moet nu nog langs het Senaat en bovendien werd er al gedreigd met een presidentiële veto.

Op vragen van CNET, zegt Microsoft nu "dat iedere wet de privacy en veiligheid moet garanderen, die wij aan onze klanten beloven."In tegenstelling tot november 2011 bij de introductie van CISPA,
toen Microsoft het wetsvoorstel openlijk ondersteunde, zegt het verder "dat het graag ziet dat de uiteindelijke wetgeving helpt bij het stoppen van echte bedreigingen, maar ook de privacy van de klanten beschermt."

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief