AfterDawn: Nieuws

Google verkoopt SketchUp

Geschreven door Marco Korthout @ 27 apr. 2012 22:08

Google verkoopt SketchUp

Google heeft gisteren aangekondigd dat het de populaire 3D modeling software SketchUp verkocht heeft aan Trimble Navigation.
Over het financiële deel van de overeenkomst is niets bekend gemaakt.

Dit schreef John Bacus, productmanager bij SketchUp in zijn blog:
Ik maak vandaag bekend dat het SketchUp team en technologie Google gaat verlaten en zich gaat aansluiten bij Trimble. We zullen beter in staat zijn om ons te focussen op onze core communities: modelers die vanaf het begin bij ons zijn, alsmede toekomstige SketchUppers die onze producten nog moeten ontdekken. Designers, bouwers en makers van dingen zijn altijd het hart en ziel geweest van SketchUp. Met Trimble's toezeggingen om te investeren in onze groei, zijn we veel beter in staat te innoveren en nieuwe features te ontwikkelen.

Voor de mensen uit de architectuur, engineering en constructie industrie, de kennis en ervaring van Trimble zullen SketchUp naar een hoger niveau tillen. Gezamenlijk met onze nieuwe collega's van Trimble, gaan we verder met het maken van onze tools voor de bouwprofessionals als innovatief, intuïtief en (durf ik te zeggen) die met plezier te gebruiken zijn."
Trimble blijft alle nieuwe versies van Sketchup aanbieden en blijft samenwerken met Google voor de "SketchUp 3D warehouse," een online opslagplaats voor fans.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief