AfterDawn: Nieuws

Firefox 3.6 met pensioen

Geschreven door Marco Korthout @ 30 apr. 2012 11:06

Firefox 3.6 met pensioen Mozilla heeft Firefox 3.6 officieel met pensioen gestuurd, gebruikers van de verouderde browser moeten vanaf volgende maand verplicht upgraden.
De browser wordt dan automatisch geupgrade naar Firefox 12, twee jaar na de eerste release in 2010. Mozilla deed vorig jaar hetzelfde met Firefox 3.5, die werd geupgrade naar versie 4.0.

Mozilla zegt dit uit veiligheidsoverwegingen te doen en zo de gebruikers te beschermen tijdens het internetten. Veiligheid-updates voor de oude browser zijn gestopt in januari, waardoor gebruikers van 3.6 gevoelig zijn voor nieuwe bedreigingen.

Gebruikers die niet wensen te upgraden naar Firefox 12, kunnen updaten naar Firefox Extended Support Release (ESR), een nieuwe release die Mozilla heeft ontwikkeld om aan de wensen te voldoen van specifieke klanten (in het bijzonder IT admins) die niet iedere week willen of kunnen updaten met de Mozilla updates.FESR is gebaseerd op Firefox 10 en ontvangt alleen veiligheid-updates voor een jaar, zonder de noodzaak te updaten.

Wil je Firefox 3.6 gewoon behouden is er natuurlijk nog een andere oplossing, helemaal niet meer updaten. Hiervoor ga je naar Tools->Options->Advanced->Firefox/Automatically check for updates en haal daar het vinkje weg.

Firefox 3.6 wordt toch nog door ongeveer 13 procent van alle Firefoxgebruikers gebruikt.

Het vrijgekomen stoeltje is alweer bezet door Firefox 13 Beta.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief