AfterDawn: Nieuws

Prijzen harde schijven stijgen door tekort aan zeldzame aardmetalen

Geschreven door Marco Korthout @ 28 aug. 2011 13:24 Gebruikers reacties (1)

Prijzen harde schijven stijgen door tekort aan zeldzame aardmetalen Volgens bronnen van HEXUS waarschuwt Western Digital haar partners dat de prijzen van de harde schijven zullen stijgen dankzij snel oplopende prijzen van zeldzame aardmetalen.
De verwachting is een prijsstijging van 10% voor schijven van 500GB schijven en 5% voor 1TB schijven.

Het draait hierbij om een elementen group uit groep 3 van de periodieke tabel, en in het bijzonder om de Lanthaniden. De Lanthaniden zijn een serie van 14 elementen van atoomnummer 58 tot en met 71. Gezamenlijk worden de elementen wel aangeduid met het symbool Ln. Een groep elementen die een deel van de serie bevat zijn de zeldzame aarden.China heeft momenteel bijna alle toevoer van deze zeldzame aardmetalen onder controle en heeft de toevoer hiervan behoorlijk beperkt, waardoor de prijzen explosief omhoog gaan. China is de grote monopolist op dit gebied en bepaalt de prijzen. De VS en Japan zijn dan ook koortsachtig op zoek naar alternatieve bronnen.
Vorige Volgende  

1 reacties

131.8.2011 20:10

Kunnen we niet gewoon de oude platters recyclen?

Wel irritant dat ik elke keer 3 minuten moet wachten voor ik kan reageren ;)

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief