AfterDawn: Nieuws

Verkoopverbod Galaxy Tab 10.1 alleen nog in Duitsland

Geschreven door Marco Korthout @ 17 aug. 2011 9:12

Verkoopverbod Galaxy Tab 10.1 alleen nog in Duitsland Na aanleiding van het spoedbezwaar van Samsung heeft de Duitse rechter heeft het ex parte verbod, dat door Apple was geŽist en vorige week is toegewezen, op cruciale punten aangepast. Het verbod gold voor heel Europa behalve Nederland.
Volgens het Koreaanse bedrijf heeft de Duitse rechter geen bevoegdheid om moederbedrijf Samsung Korea een verbod op te leggen in andere landen dan Duitsland zelf.
Samsung mag nu de Galaxy Tab 10.1 tablets wel verschepen, verhandelen en distribueren in Europa, behalve in Duitsland. Het handelsverbod blijft voor Duitsland wel van kracht. De tussentijdse uitspraak is geldig tot de zitting op 25 augustus.

Een saillant detail is de onthulling van Webwereld in de Duitse dagvaarding. Apple zou ten minste ťťn plaatje hebben verkleind om de verhoudingen tussen beide tablets aan te passen. Mocht dit kloppen, kan het wel eens gevolgen kunnen hebben voor de uiteindelijke uitspraak.Ook in Nederland voert Apple een rechtszaak tegen Samsung, waar het niet alleen gaat om de nieuwe tablet, maar ook smartphones uit de Galaxy serie en over over inbreuk van Samsung op drie patenten. Een verbod voor de Galaxy Tab 10.1 zou in Nederland ten vroegste 13 oktober in kunnen gaan. De tablet is inmiddels bij ons te koop.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief