AfterDawn: Nieuws

Download.com verpakt nu downloads in bloatware!

Geschreven door Marco Korthout @ 29 aug. 2011 13:41 Gebruikers reacties (1)

Download.com verpakt nu downloads in bloatware! Een van de grootste software downloadsites is Download.com, dat was vroeger de plek om software te downloaden. Dat was vroeger, tegenwoordig kun je Download.com beter links laten liggen, je krijgt er bij de downloads nu ook echte bloatware bij. De bestanden worden nu geleverd met een Download.com installer die naast de software zelf een poging doet de gebruiker over te halen toolbars te installeren, standaard startpagina's en zoekmachines te veranderen.
De reden die CNET opgeeft, dat het de software bundelt met extra's omdat het goed zou zijn voor de gebruikers, is natuurlijk je reinste flauwekul. Het is niet alleen irritant, het gaat ook vaak in tegen de distributie voorwaarden van bepaalde softwaretitels. Dit wordt overigens slim opgevangen met de terms of service van Download.com zelf.

Momenteel zijn nog niet alle bestanden verpakt in de installer, maar alle nieuwe toevoegingen zullen dat wel zijn. Een bloatware download kun je herkennen aan de bestandsnaam, indien de naam begint met "cnet_" weet je waar je aan toe bent.Sommige softwareontwikkelaars hebben al geprotesteerd. De makers van UltraVNC hebben zelfs een waarschuwing geplaatst op hun downloadpagina om mensen aan te moedigen om Download.com uit de weg te gaan.

AfterDawn.com biedt alle downloads aan zoals ze beschikbaar worden gesteld door de maker van de software. Geen bloatware, geen malware en alle bestanden worden gecontroleerd op virussen. Je kunt de AfterDawn.com Software sectie vinden op:

http://nl.afterdawn.com/downloads/Bloatware is een uitdrukking die gebruikt wordt voor software die veel overbodige functionaliteit heeft en/of onnodig veel ruimte op de harde schijf inneemt. Een en ander kan voortkomen uit slordig programmeerwerk, of marketingredenen.

Vorige Volgende  

1 reacties

131.8.2011 20:06

Eigenlijk verbaast me dit soort dingen helemaal niet meer. Als je ziet dat zelfs Sun(java) en Adobe(flash) dit doen tijdens updaten. Misschien moet er over toolbars ook een keer regels komen dat gevecht om een plekje in je browser of het aanpassen van je startpagina, ze worden steeds venijniger!

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief