AfterDawn: Nieuws

Facebook blokkeert Google Chrome Extensie voor exporteren van vrienden naar Google+

Geschreven door Marco Korthout @ 6 jul. 2011 13:07

Facebook blokkeert Google Chrome Extensie voor exporteren van vrienden naar Google+ Google+ komt nog maar net kijken en is nog niet eens opengesteld voor het grote publiek. Maar de reacties tot nu toe zijn overwegend positief. Het lijkt er dus nu al op dat Google+ een succes gaat worden.
Facebook ziet de bui ook al hangen en heeft een Google Chrome extensie daarom maar vast geblokkeerd.
De Facebook Friend Exporter zoekt in Facebook al jouw contactgegevens van vrienden bij elkaar, om deze vervolgens in je Google en Google+ account te importeren. En dat vindt Facebook niet leuk en staat het exporteren van dit soort gegevens dan ook niet toe.

De reden is simpel, ze wensen natuurlijk niet mee te werken aan het opbouwen van een concurrerend systeem als Google+. De officiële verklaring is echter dat Facebook vindt dat het een schending van de privacy is om gegevens te exporteren waar je sowieso al toegang toe hebt.

Zuckerberg:
If it's sharing your data with the world plus dog, it's OK, it's the future, but if it's about getting a list of your friends from the site, it becomes a privacy issue.
Google en Facebook verkeren momenteel toch al in "data export oorlog". Google blokkeert nu Facebook's tool voor het importeren van Gmail contacten, omdat Facebook niet dezelfde mogelijkheid wil bieden.

De maker van de Facebook Friend Exporter extensie werkt nu aan een nieuwe versie en geeft aan niet op te willen geven ;)

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief