AfterDawn: Nieuws

Hackers hebben nieuw doel - andere hackers

Geschreven door Marco Korthout @ 6 jul. 2011 14:07

Hackers hebben nieuw doel - andere hackers

Ook onder de hackers bestaat rivaliteit. Dat de hackersgroep LulzSec of Anonymous (waarschijnlijk dezelfde hackers) de laatste tijd veelvuldig in het nieuws was en is, zit andere hackersgroepen helemaal niet lekker. Die vinden dat Anonymous alleen maar gemakkelijke doelen pakt en het echte gecompliceerde hackerswerk uit de weg gaat.
LulzSec heeft de afgelopen tijd toch wel Sony, de Arizona State Police Dept. en zelfs de U.S. Central Intelligence Agency (CIA) te grazen kunnen nemen in hun strijd tegen corrupte overheden en voor mensenrechten.

Maar ook de provocerende manier waarmee Anonymous (LulzSec) de publiciteit zoekt zit de andere hackers niet lekker. Van oudsher opereert de hackersbeweging anoniem en veilig underground. LulzSec niet, die hield zelfs een twitter-account bij met hun activiteiten. Dit alles veroorzaakt wrevel en andere hackersgroepen hebben zich nu als doel gesteld om de Anonymous hackers te ontmaskeren en hun gegevens vrij te geven.Eén van die rivaliserende hackersgroepen, het A-Team, heeft volgens de New York Times al namen, schuilnamen, e-mailadressen en andere persoonsgegevens van een aantal LulzSec-leden openbaar gemaakt.
Op moment dat de identiteit van een hacker openbaar is gemaakt is zo iemand, in hackers vakjargon, dox'd (documented, gedocumenteerd). En to be dox'd is to be put out of business.

Ondanks de gedetailleerde profiling door het A-Team en andere hackergroepen als Team Poison en Web Ninjas, heeft geen enkel Lulz Security lid toegegeven daardoor te zijn dox'd. Lulz Security ligt er trouwens niet van wakker om een eigen lid out of business te stellen. Het lid m_nerva lekte een paar chatroom discussies naar de media, waarop de groep persoonlijke gegevens van m_nerva publiceerde.

Het is nog niet ten einde: worden de leden van LulzSec vervolgd door de Amerikaanse instanties, gaan ze wraak nemen op de rivaliserende groepen? Spannend, zal vast en zeker een speelfilm over gemaakt gaan worden.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief