AfterDawn: Nieuws

AntiSec-hackers geven gebruikersgegevens Viacom en Universal vrij

Geschreven door Marco Korthout @ 30 jun. 2011 3:09

AntiSec-hackers geven gebruikersgegevens Viacom en Universal vrij De hackersgroep 'Anonymous' heeft volgens de The Wall Street Journal gestolen gegevens van Viacom en gebruikersdata van de Universal Music Group vrijgegeven, alsmede gegevens van diverse overheden in de wereld.
Het nieuws komt maar een paar dagen nadat hackersgroep LulzSec afscheid had genomen, nadat zij 50 dagen lang de diverse doelen hadden gekraakt, w.o. Sony, de FBI, SOCA an anderen. Uniek was dat de groep de publiciteit zocht via twitter.

LulzSec-leden zouden samen Anonymous-leden zijn verder gegaan onder de naam 'AntiSec', met als doel om corrupte overheden en bedrijven te dwarsbomen.
Zou best wel kunnen zijn dat het exact dezelfde groep is onder een andere naam, die 50 dagen lang gewoon plezier hebben gemaakt en nu weer als vanouds underground zijn gegaan.De groep zelf krijgt ook tegenstand van bepaalde web-gebaseerde groepen als "Web Ninjas" en "The Jester," die weer als doel hebben om de persoonlijke gegevens van de hackers prijs te geven, net zoals zij dat gedaan hebben met een heleboel onschuldige mensen.


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief