AfterDawn: Nieuws

Vrije toegang tot internet wordt opgenomen in Grondwet

Geschreven door Marco Korthout @ 8 jun. 2011 21:40

Vrije toegang tot internet wordt opgenomen in Grondwet Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) gaat akkoord met het voorstel van de Tweede Kamer om vrije toegang tot internet op te nemen in de Nederlandse Grondwet.
Verhagen
Toegang tot internet is een grondrecht.
Ik vind dat iedereen toegang moet kunnen krijgen tot alle informatie op het internet.


Het is nog niet definitief, de wet moet nog worden aangenomen, maar D66, Pvda, SP, GroenLinks en de PVV zijn voor. VVD en CDA willen eerst nog wachten op Europees onderzoek.

Chili is het eerste land dat netneutraliteit heeft vastgelegd in de wet. Mocht het wetsvoorstel worden aangenomen dan is Nederland daarmee het tweede land ter wereld dat netneutraliteit wettelijk vastlegt.

Wanneer de wet wordt aangenomen heeft dat consequenties voor bijv. het filteren, vertragen, belasten of blokkeren van websites en mobiele applicaties, die zijn dan niet langer toegestaan. Ook de plannen van telecombedrijven om geld te gaan vragen voor mobiele internettoepassingen zoals Skype, WhattsApp en Voip komen daarmee in gevaar.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief