AfterDawn: Nieuws

Je eigen unieke QR-code

Geschreven door Marco Korthout @ 16 mei 2011 10:26

Je eigen unieke QR-code Met Scanme kun je gratis je eigen unieke QR-barcode aanmaken en beheren. Op de site log je in met je Facebook-account, waarna je eigen QR-code wordt gegenereerd. Deze QR-code kun je als afbeelding downloaden in 3 verschillende formaten (100, 300 en 1000 px). Jouw QR-code verandert nooit meer, zodat je na aanpassingen van je gegevens niet telkens opnieuw een nieuwe code hoeft te genereren. De informatie die de code prijsgeeft kun je gemakkelijk aanpassen via de ScanMe site.
Je kunt de code bijv. gebruiken als een elektronisch visitekaartje, contactknop op je website, of een handige tooltje om direct met jouw sociale media te verbinden.

Welke gegevens kan de code allemaal weergeven (alles is in- of uit te schakelen)?
Naam, titel, telefoonnummer, Facebook, emailadres, Twitter, LinkedIn, website, Google map link, etc. Al deze koppelingen kunnen met één druk op de knop worden geopend.

Ook leuk is dat je blitse t-shirts kunt bestellen met je eigen QR-code.Wat is een QR-code?
De letters QR zijn een afkorting van Quick Response ("snelle reactie"). De code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR-codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen. De gebruiker richt zijn cameratelefoon op de QR-code, en neemt hiervan een foto. De code wordt door een QR-lezer in de telefoon omgezet in een URL, waarna in de webbrowser van de telefoon de bijbehorende website wordt getoond. Deze methode bespaart de gebruiker het moeizaam op een telefoon intypen van een URL. Tegenwoordig beschikken alle smartphones over een QR-codescanner. Recente scanners op mobiele telefoons (Barcode Scanner op Android) hoeven niet meer eerst een foto te nemen om die vervolgens te analyseren. Deze scanners kunnen realtime een QR-code scannen, waarmee het scannen van QR-codes ook echt snel wordt.


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief