AfterDawn: Nieuws

Google Chrome 12 nu beta, 13 naar dev

Geschreven door Marco Korthout @ 13 mei 2011 10:43

Google Chrome 12 nu beta, 13 naar dev Met de lancering van Google Chrome 11 als stabiele versie, was het een kwestie van tijd dat Google Chrome 12 naar de beta channel zou verhuizen.
Vanaf vandaag verhuist Chrome 12 naar de beta-channel en Chrome 13 naar de dev-channel. Gebruikers van de beta versie worden vanaf vandaag automatisch ge-update naar 12 en die van de dev-versie naar 13.

De nieuwe Google Chrome 12 Beta beschikt over een aantal nieuwe features en mogelijkheden. Veiligheid en privacy staan bovenaan de prioriteitenlijst. Zo worden gebruikers bijv. gewaarschuwd wanneer zij bestanden proberen te downloaden die mogelijk besmet zijn met kwaadwillige code. Ook is de hardware acceleration verbeterd in Google Chrome 12, de browser kan nu gebruik maken van de GPU voor versnellen van 3D CSS.
De Google Gears technologie wordt niet meer ondersteund door versie 12, omdat Google gebruik maakt van HTML5 voor de mogelijkheden van Gears. De overgang is nog niet helemaal voltooid, echter zal dit een kwestie zijn van tijd.Met Google Chrome 12 in beta verhuist Google Chrome 13 naar de dev channel.
De meest in het oog vallende feature in de allernieuwste Chrome is ondersteuning voor meerdere profielen (nog wel experimenteel). Met deze functie kunnen gebruikers inloggen met meerdere identiteiten en zo gebruik maken van meerdere profielen (aparte voorkeuren, bladwijzers, enz.).
Deze feature is niet standaard ingeschakeld en werkt nog niet op alle platforms en zoals het er nu uitziet is de functie nog niet beschikbaar in de dev-versie die vandaag uitgerold wordt.


Vorige Volgende Reageren
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief