AfterDawn: Nieuws

Google in zee met Spotify?

Geschreven door Marco Korthout @ 23 apr. 2011 4:02

Google in zee met Spotify? Google is al een jaar bezig een eigen cloud muziekservice (Google Music) op te zetten, echt van een leien dakje gaat dat echter niet. Onderhandelingen met belangrijke platenlabels over een combinatie van een abonnementenservice (zoals Spotify) en een lockerservice (online back-up voor muziek) zijn op niets uitgelopen.
Met de cloud opslagservice zou men al druk aan het testen zijn en Google zou een dergelijke service, zoals de Amazon Cloud Drive, al op korte termijn kunnen aanbieden. Echter voor de muzikale abonnementservice gaan ze waarschijnlijk in zee met derden.

Google zou vorig jaar overwogen hebben om Spotify over te nemen, echter is die deal door interne onenigheid niet doorgegaan. Volgens CNET zou Google echter wederom in gesprek zijn met Spotify.

Ook Apple is druk doende met een dergelijke servcie, die klaar is om uitgerold te worden. Apple heeft al wel overeenkomsten afgesloten met twee van de vier grote platenlabels.Eerder deze maand heeft Google nog wel Pushlife gekocht voor 25 miljoen USD. PushLife biedt een technologie om iTunes muziekbibliotheken te te synchroniseren met andere telefoons dan die van Apple. Waarschijnlijk gaat Google de technologie gebruiken voor de Android.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief