AfterDawn: Nieuws

Amerikaans leger kiest Android

Geschreven door Marco Korthout @ 23 apr. 2011 5:11

Amerikaans leger kiest  Android Het Amerikaanse leger kiest Android als besturingssysteem voor de komende krijgsmacht-goedgekeurde smartphones en tablets, alsmede voor applicaties die gebruikt gaan worden op missies.
Het leger zal iedere militair uitrusten met een Android apparaat dat beschikt over satelliettelefoon functionaliteit met 24-7 toegang tot de benodigde gegevens en een constante verbinding in het veld.

Er bestaan nog wel wat zorgen over de stabliteit, veiligheid en connectivity van Android in vergelijking met andere mobiele besturingssystemen. Door te kiezen voor open-source software kan het leger zelf nog wat sleutelen aan bijv. de beveiliging.

Een prototype met Android genaamd Joint Battle Command-Platform wordt momenteel al getest. De applicaties bestaan o.a. uit "critical messaging" voor het uitwisselen van medische aanvragen en andere noodoproepen en een Blue Force Tracker programma om de militairen te laten weten waar bevriende troepen zich bevinden.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief