AfterDawn: Nieuws

iPhone legt stiekum al je bewegingen vast

Geschreven door Marco Korthout @ 21 apr. 2011 2:22 Gebruikers reacties (4)

iPhone legt stiekum al je bewegingen vast Beveiligingsonderzoekers hebben ontdekt dat Apple's iPhone exact de locaties waar je heen gaat en waar je geweest bent vastlegt en al deze gegevens van jouw verplaatsingen bewaart in een geheim bestand op het apparaat. Dit bestand wordt ook opgeslagen op je computer op moment dat je de iPhone en de PC synchroniseert.
Het bestand bevat de lengte- en breedtegraden van de opgeslagen coördinaten met de bijbehorende tijdstempels. Deze informatie is eenvoudig met behulp van een programma zoals de iPhone Tracker tevoorschijn te toveren.Dit alles gebeurt in het geniep vanaf het moment dat je de iPhone gaat gebruiken. Het schijnt dat het bewaren van deze gegevens is begonnen met Apple's iOS 4 update, die in Juni 2010 is uitgegeven.Dit biedt geweldige mogelijkheden voor jaloerse echtgenoten, privé-detectives en verder iedereen die toegang heeft tot je telefoon of computer om exact te kunnen achterhalen waar je op bepaalde tijden bent geweest.

De soortgelijke functie van Google, Latitude, heeft ooit ook veel kritiek te verduren gehad. Met Latitude kunnen gebruikers via hun telefoon hun locatie delen met andere gebruikers.
Er is echter wel één groot verschil; om Latitude te gebruiken moet jezelf deze functie inschakelen en krijg je zelfs op bepaalde momenten een waarschuwing van Google als je de functie langere tijd hebt ingeschakeld.Vorige Volgende  

4 gebruikers reacties

121.4.2011 15:21

Hier kun je een applicatie voor Windows downloaden die de gegevens in kaart brengt.

222.4.2011 13:58
oOfmanOo
Unverified new user

En veel mensen maar druk maken om de RFID chips. Tjonge dit is nog beter dan een onderhuidse rfid chip.

325.4.2011 19:59
oOfmanOo
Unverified new user

Update: Ik las op tweakers dat de locatie van de iPhone ook wordt bijgehouden na uitschakelen locatiediensten,

427.4.2011 23:34

Het feit dat je iPhone nog informatie blijft doorsluizen als de optie locatievoorzieningen is uitgeschakeld, is volgens Apple aan een bug te wijten. Ook dat probleem zal worden aangepakt met de aankomende iOS-update. De update moet er ook voor zorgen dat iTunes geen back-up van de database op je computer bewaart en vanaf iOS 5 zal de deeldatabase op je iPhone versleuteld worden.

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief