AfterDawn: Nieuws

AVG LiveKive uit de betafase

Geschreven door Marco Korthout @ 19 apr. 2011 15:43

AVG LiveKive uit de betafase

Over AVG LiveKive had ik al eens geschreven toen het nog in de betafase verkeerde, en de service is nu echt gelanceerd. AVG gaat met deze eigen synchronisatie cloudback-upservice de concurrentie aan met Dropbox, SugarSync en Mozy.
Keuze uit 3 opties:
AVG LiveKive Free 5 GB - gratis
AVG LiveKive 25 GB - $49.99
AVG LiveKive Unlimited* - $79.99

AVG LiveKive back-upt automatisch (geplande intervallen of bepaalde tijden) al jouw geselecteerde bestanden online, om deze te synchroniseren met meerdere computers, altijd bij de hand te hebben, te delen met anderen of gewoon als back-up voor het geval het noodlot toeslaat op je lokale computer.
De Share feature stelt je in staat om mappen en/of bestanden te delen met andere mensen door het aanmaken van ShareRooms vanuit de applicatie. Tijdens het aanmaken van de gedeelde kamer wordt er een internet adres, een ShareID en een kamersleutel (Roomkey) aangemaakt, die je dan weer kunt delen met vrienden en bekenden.

AVG LiveKive maakt gebruik van een proces dat zij deduplication noemen om de ruimte die de data gebruiken zo klein mogelijk te houden. Wanneer je meerdere kopieŽn van hetzelfde bestand bewaart, wordt alleen het originele bestand in volledige omvang opgeslagen; van alle andere kopieŽn worden alleen de verschillen ten opzichte van het origineel opgeslagen, waardoor deze veel kleiner blijven.

Alle data worden tijdens de verwerking en opslag versleuteld, waardoor privacy en veiligheid ten alle tijde gewaarborgd is. AVG LiveKive is een "zero-knowledge" backup provider, heeft geen enkele weet over welke bestanden op de AVG servers worden opgeslagen (zelfs geen map- of bestandsnamen).

Voor de Android is er inmiddels een app beschikbaar. Of die er ook al zijn voor andere apparaten weet ik niet.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief