AfterDawn: Nieuws

Auteursrecht geschonden? Verplicht naar YouTube Copyright School!

Geschreven door Marco Korthout @ 15 apr. 2011 20:31

Auteursrecht geschonden? Verplicht naar YouTube Copyright School!

YouTube neemt copyright zeer serieus en doet haar best om originele creatieve werken van haar gebruikers te beschermen. Om dit streven nog meer kracht bij te zetten heeft Google een paar ludieke maatregelen in het leven geroepen.
Naast de beschikbare tools voor inhoudseigenaren, is er gisteren naast een nieuwe handleiding voor auteursrecht en een nieuw ontworpen Auteursrechtcentrum, een Auteursrechteducatie centrum, de YouTube Copyright School, in gebruik genomen.

Wanneer je nu een waarschuwing ontvangt vanwege auteursrechtklachten, ben je verplicht een “cursus” te gaan volgen op de YouTube Copyright School. Daar moet je een video bekijken om daarna een vragenlijst in te vullen om te bewijzen dat je nu begrijpt wat auteursrechtelijk beschermd werk nu precies inhoud. Doe je dit niet, kun je geen nieuwe video’s meer uploaden.Tot voor kort werden gebruikers na drie waarschuwingen geschorst, nu wordt je naar school gestuurd.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief