AfterDawn: Nieuws

Wraakzuchtige hacker voor 2 jaar achter tralies

Geschreven door Marco Korthout @ 17 apr. 2011 19:36

Wraakzuchtige hacker voor 2 jaar achter tralies Bruce Raisley uit Kansas City, Missouri is deze week tot 2 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het schrijven en in omloop brengen van een virus die ongeveer 100.000 computers besmet heeft om deze te gebruiken om DDoS aanvallen uit te voeren tegen sites die artikelen hebben geschreven die hem in een kwaad daglicht hebben gesteld.
Op de website van Reuters valt te lezen dat de hacker een voormalige vrijwilliger was voor de organisatie Perverted Justice, die samenwerkt met de politie en de populaire NBC reality TV show 'To Catch a Predator'". Daarin worden met verborgen camera’s volwassenen vastgelegd die proberen sexuele handelingen aan te gaan met minderjarigen om de pedofielen daarna over te dragen aan de politie.

Raisley kreeg woorden met de oprichter van de organisatie Xavier Von Erck, waarna hij Perverted Justice met een kwaaie kop heeft verlaten.Als vergelding begon Van Erck, vermomd als ene "Holly" een online relatie met Raisley. Raisley was helemaal in de wolken en heeft voor de nep Holly zelfs zijn vrouw verlaten.
Medewerkers van Perverted Justice hebben uiteindelijk foto’s gemaakt van Raisley op het vliegveld, waar hij in afwachting was van zijn nieuwe liefde.

Een aantal websites, w.o. de Rolling Stone en Radar Magazine hebben hier een artikel over geschreven, waardoor Raisley natuurlijk behoorlijk te kijk werd gezet.

Hij was hier zo boos over dat hij een virus schreef om daar minstens 100.000 computers mee te besmetten. Via deze besmette pc’s werd een DDoS aanval uitgevoerd op iedere site die een slecht verhaal over hem had geschreven.
Naast de gevangenisstraf moet Raisley $90,000 betalen aan de sites voor de veroorzaakte downtime.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief