AfterDawn: Nieuws

Spotify iets minder gratis

Geschreven door Marco Korthout @ 14 apr. 2011 20:10

Spotify iets minder gratis

Spotify gebruikers kunnen een paar veranderingen tegemoet zien vanaf 1 mei van dit jaar, de gratis service is dan iets minder gratis.
Vanaf die datum krijgen de gebruikers van de gratis editie onbeperkte toegang tot de muziek voor de eerste zes maanden. Echter na die zes maanden geldt een beperking van 10 uur luisterplezier per maand (ongeveer 200 tracks of 20 albums). Bovendien kan iedere gebruiker die zich heeft aangemeld voor de gratis service vanaf november 2010, iedere track maar vijf keer afspelen en gaat voor hen de 10-uursbeperking per maand in na zes maand vanaf hun eerste gebruik.

Spotify heeft ongeveer 1 miljoen betalende gebruikers en vele miljoenen gebruikers van de gratis service en dat zijn veel, heel veel gebruikers die niets opleveren, buiten de reclame inkomsten dan. De service is ondanks de vele gebruikers nog steeds niet winstgevend. Spotify had in 2009 nog een schuld van 26.7 miljoen USD.Daarnaast probeert Spotify voet aan de grond te krijgen in de Amerika. En over het algemeen houden de bekende labels aldaar niet zo erg van gratis muziek. Wil Spotify in Amerika kans maken, zijn ze dus wel gedwongen hun gratis service zo aan te passen dat dit acceptabel is voor de Amerikaanse labels.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief