AfterDawn: Nieuws

Eerste mobiele telefoon met GLONASS beschikbaar

Geschreven door Marco Korthout @ 3 apr. 2011 15:55

Eerste mobiele telefoon met GLONASS beschikbaar De eerste mobiele telefoon met GLONASS ligt in de winkel. De smartphone MTS GLONASS 945 gaat de deur uit voor 10,990 Roubles (ca. $388) via de online shop van MTS, Ruslands grootste mobiele telefoon-operator.
Dee smartphone maakt gebruik van GPS en GLONASS, het Russische satelliet-navigatiesysteem. Dankzij het gebruik van beide navigatiesystemen heeft de telefoon een snellere navigatie-start en een betere dekking.

De GSM/3G smartphone MTS GLONASS 945 draait op Android 2.2, en beschikt over een 3.2-inches TFT touchscreen, 2MP camera, 130 MB intern geheugen, WiFi en Bluetooth. De telefoon is dezelfde als de Vodafone 945, buiten de GLONASS chip dan.MTS GLONASS 945 wordt gemaakt door ZTE met een GPS/GLONASS chipset gemaakt door Qualcomm.GLONASS (Global Navigation Satellite System) heeft de beschikking over 23 operationele satellieten, met een 100% dekking over Russisch grondgebied en 98% over de rest van de wereld.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief