AfterDawn: Nieuws

Mozilla gaat vertragende Firefox Add-ons aanpakken.

Geschreven door Marco Korthout @ 3 apr. 2011 15:20

Mozilla gaat vertragende Firefox Add-ons aanpakken. Vandaag de dag zijn snelheid en prestaties belangrijke aspecten voor moderne browsers, langzame browsers worden daarop afgerekend in de verschillende testen. Nu zijn de belangrijkste browsers allemaal snel, doordat ze gebruik maken van hardware-acceleratie, nieuwe snellere javascript-engines, HTML5, etc. en allemaal ondersteunen ze add-ons en extensies. Nu blijkt dat sommige add-ons voor Firefox de prestaties van de browser behoorlijk kunnen schaden. En dat is Mozilla natuurlijk een doorn in het oog en hebben daarom maatregelen aangekondigd.
Uit testen blijkt dat iedere geïnstalleerde add-on 10% toevoegt aan de opstarttijd van Firefox en dat 10 add-ons de normale opstarttijd kunnen verdubbelen.

Welke maatregelen gaat Mozilla toepassen?
Geautomatiseerde prestatietesten — Iedere week zullen er geautomatiseerde prestatietesten worden uitgevoerd op de top 100 add-ons in de galerij en de resultaten daarvan zullen worden weergegeven.Waarschuwingen voor slechte prestaties — In de komende twee weken wordt er begonnen met het tonen van waarschuwingen voor iedere add-on die Firefox's opstarttijd vertraagt met 25% of meer.

On-demand prestatietesten — In de komende maanden zal Mozilla tools voor ontwikkelaars beschibaar stellen, waar zij een add-on kunnen uploaden en een prestatierapport kunnen ontvangen.

Een vereiste opt-in voor installatie — Het is tegenwoordig redelijk normaal om naast de feitelijke add-on ook nog eens extra third-party software zoals toolbars in browser te installeren zonder toestemming. Deze extra's veroorzaken nu juist regelmatig prestatieproblemen. In de aankomende versie van Firefox mogen deze third party add-ons alleen geïnstalleerd worden na uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker.

Ben je een Firefox-gebruiker en wordt je browser trager en trager, kun je natuurlijk nu al overwegen om de add-ons die je eigenlijk nooit gebruikt, uit te schakelen.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief