AfterDawn: Nieuws

Google introduceert +1 knop voor Sociaal Zoeken

Geschreven door Marco Korthout @ 31 mrt. 2011 10:42

Google introduceert +1 knop voor Sociaal Zoeken

Dat Google iets van plan was op het gebied van sociale netwerken was al een tijdje bekend, hoe dat er nu precies uit zou gaan zien nog niet. In hun concurrentiestrijd met twitter en facebook, was Google al maanden bezig met de ontwikkeling van een nieuwe sociale laag voor haar diensten. De naam "circles" deed het lange tijd goed in het geruchtencircuit, maar werd al snel ontkend door Google.
Het werd dus +1, een nieuwe social optie bij het zoeken, een eigen "dat vind ik leuk" facebookknop dus.
Wanneer je iets interessants tegenkomt tijdens Googlen, kun je dit aangeven via de +1 knop naast de zoekresultaten.
Google is de laatste tijd bezig met het optimaliseren van hun zoekalgoritmen, zodat de gebruiker de meest relevante resultaten krijgt gepresenteerd. Ook de +1 optie zal hun daarbij helpen. Alles wordt met elkaar gekoppeld, jouw zoekresultaten, jouw +1 aanbevelingen en de +1 aanbevelingen van je contactpersonen en verder alles wat aan jouw profiel gekoppeld is. En dat is best wel veel, tenminste in mijn geval. Ga maar eens naar het Google Dashboard en bekijk wat er zoal gekoppeld is aan jouw profiel.

Google is begonnen met de uitrol van +1’s, eerst voor de Engelstaligen via Google.com. Wanneer je niet kunt wachten kun je je inschrijven voor de experimentele zoeksite. Echter duurt het niet lang voordat de +1's overal tevoorschijn komen, ook op andere Google producten en websites.Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief