AfterDawn: Nieuws

RockMelt Beta 2 - Sociale Chrome

Geschreven door Marco Korthout @ 1 apr. 2011 22:53

RockMelt Beta 2 - Sociale Chrome

Na de eerste public beta in maart, wordt RockMelt Beta 2 nu uitgerold en zijn we weer een echte browser rijker.
De sociale browser RockMelt is opgebouwd rond Facebook en is gebaseerd op Chromium 10, wat betekent dat RockMelt het uiterlijk en de snelheid van Chrome heeft meegekregen. Rockmelt is echt opgezet als een sociale netwerk browser en is gericht op het delen van content via de verschillende netwerken, maar ook voor het bijhouden van belangrijke sites. Automatisch wordt er bijvoorbeeld gemeld wanneer Twitter- en Facebook-profielen of een website nieuwe updates heeft.

Aan weerszijden van het scherm zie je twee balken. Aan de linkerkant staan alle Facebook-contacten, waarmee direct een chatgesprek kan worden aangeknoopt. Aan de rechterkant staat het Facebookprofiel van de gebruiker, een twitterknop en kunnen eventueel favoriete websites worden toegevoegd.

Alle sociale netwerkfuncties worden bij het aanklikken met een pop-upvenster over de browser heen gelegd. Zo ook de speciale deelbutton, waarmee makkelijk een onderwerp gedeeld kan worden naar verschillende sociale netwerken. Omdat er via Facebook moet worden ingelogd om gebruik te kunnen maken van RockMelt, worden de gegevens in de cloud opgeslagen en kan een gebruiker iedere keer zijn eigen, gepersonaliseerde versie van de browser gebruiken.

Een ander belangrijk onderdeel vormen de bladwijzers. RockMelt Beta 2 beschikt over een nieuw bookmarkingsysteem, genaamd "View Later". Je bewaart als het ware bepaalde websites om later nog eens te bekijken. Om sites toe te voegen aan "View Later" druk je in de adresbalk op het klok-icoontje naast de chrome-ster.Ben zeker onder de indruk. Om RockMelt te kunnen gebruiken ben je wel een Facebook-account nodig en moet je normale Chrome browser zijn afgesloten. Ben je een echte sociale netwerkgebruiker zou ik deze browser zeker een kans geven, de integratie met Facebook en Twitter is echt geweldig.
De browser lijkt een beetje op een andere sociale browser Flock, echter vind ik die persoonlijk iets minder prettig werken.

Om te downloaden ga je naar de RockMelt webpagina.

Vorige Volgende  

Reageren op dit artikel

Als je nog geen AfterDawn.com account hebt, vul dan a.u.b. hieronder een nicknaam en je email adres in. Een Activatie link word dan naar je email gestuurd.

Als je al een AfterDawn.com account hebt, log dan in met de volgende tab.

Inloggen met je AfterDawn gebruikersnaam of je e-mailadres
Nieuwsarchief