AfterDawn: Nieuws

Man gearresteerd voor linken naar online video's

Geschreven door Marco Korthout @ 14 mrt. 2011 9:15 Gebruikers reacties (1)

Man gearresteerd voor linken naar online video's Nu zal het in Nederland niet zo'n vaart lopen, maar in het land van de onbegrensde mogelijkheden is het, lijkt het, een bijzonder zwaar vergrijp. Mocht je in Amerika op je website links willen plaatsen naar video's waar je geen gebruikersrechten voor bezit (copyrights), zou ik daar maar eens goed over nadenken.
Het domein, ChannelSurfing.net van Brian McCarthy is inbeslaggenomen en hijzelf is gearresteerd door Department of Homeland Security (DHS), in samenwerking met Immigration and Customs Enforcement (ICE). Hem wacht een straf van 5 jaar! Niet onbelangrijk; het gaat hier over het linken naar video's en nog niet eens het hosten van de bestanden.

Hè, is Homeland Security niet in het leven geroepen om achter terroristen aan te gaan? Zouden het toch druk genoeg moeten hebben met serieuze zaken.
Stel dat de man echt zal worden veroordeeld voor dit vergrijp, het linken naar copyright materiaal, dan is dat niet best voor de Amerikanen. Iedereen die daar wel eens gelinkt heeft naar zaken waarop copyright rust, zal vanaf dan opgepakt kunnen worden door het Department of Homeland Security. Voor je het weet valt Jack Bauer van het CTU je huis binnen.

In Amerika worstelen ze nu met de vraag of het DHS/ICE zomaar een domein in beslag kan nemen. Net als in Nederland toen Brein onrechtmatig servers inbeslag had genomen, moet men zich in Amerika ook aan bepaalde regelgeving houden. Hier kun je een paar argumenten lezen waarom de overheid in dit geval onrechtmatig bezig was.
De website waarom het draait, laat nu een statement zien van DHS
This domain has been seized by ICE - Homeland Security Investigations, Special Agent in Charge, New York Office.

It is unlawful to reproduce copyrighted material, such as movies, music, software or games, without authorization... First-time offenders convicted of a criminal felony copyright law will face up to five years in federal prison, restitution, forfeiture and fine.


Lees hier de raw story

Vorige Volgende  

1 reacties

115.3.2011 09:29
oOfmanOo
Unverified new user

Haha nou dan zijn ze nog wel effe bezig. Die is zo weer terug onder een andere naam. AtdHe.net werkt nog prima ;)
http://www.websitegegevens.nl/www.atdhe.net

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief