AfterDawn: Nieuws

SpotWeb - webbased Spotnet

Geschreven door Marco Korthout @ 13 mrt. 2011 19:16

SpotWeb - webbased Spotnet De ontwikkeling op gebied van vervanging voor FTD is niet meer te stuiten, hadden we al Spotnet en Spotlite, nu hebben we sinds kort ook SpotWeb. SpotWeb is webbased en is niet voor iedereen geschikt, je moet namelijk wel een beetje verstand hebben van webservers, MySQL of andere databases, php, etc. In het kort komt het erop neer dat je een eigen webserver draait met daarop je eigen Spotnet (SpotWeb). Dat kan bij een host, op je eigen computer of op een NAS.
Wanneer je een rondje maakt langs de bekende fora kom je een heleboel informatie tegen over dit fenomeen. Ben je niet bekend met Linux, Apache, MySQL, enz., maar wil je het toch proberen zijn er best redelijk eenvoudige oplossingen te bedenken. Zo kun je vrij simpel met XAMPP (pakket waar alle benodigde onderdelen) een eigen webserver starten op je Windows-computer.

XAMPP is in verschillende pakketten te downloaden (standaard, light, etc.) en is makkelijk te installeren. Alles wat je nodig bent is aanwezig (Apache, MySQL, PHP, phpMyAdmin, FileZilla FTP Server en Tomcat), althans voor de webserver, voor SpotWeb moet je nog wat extra onderdelen binnenhalen.
Nu kwam ik al diverse custom-made pakketje tegen, waaronder een Portable Spotweb Server for Windows. Ik heb er nog geen enkele kunnen testen, maar mocht er iets bruikbaars en niet te moeilijk tussen zitten, zal ik het hier beschikbaar stellen. Eerst ga ik echter XAMPP toevoegen aan onze database en onze servers.XAMPP for Windows kun je hier downloaden.

Kwam ook nog een duidelijke handleiding tegen over het installeren van Spotweb op Windows, ben zo vrij geweest deze ook hier te plaatsen.
Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief