AfterDawn: Nieuws

Google klaar voor Pwn2Own 2011?

Geschreven door Marco Korthout @ 1 mrt. 2011 16:18

Google klaar voor Pwn2Own 2011? De jaarlijkse Pwn2Own wedstrijd wordt weer gehouden op 9, 10 en 11 maart in Vancouver, tijdens de CanSecWest conference. De Pwn2Own is een wedstrijd voor hackers die voor prijzengeld bepaalde doelen moeten proberen te hacken. Vorig jaar zijn er 3 van de 4 browsers successvol gekraakt alsmede de Apple iPhone. Een van de hackers, de Nederlander Peter Vreugdenhil die vorig jaar een IE8 hack demonstreerde hebben ze gelijk maar in dienst genomen in het team van Pwn2Own.
Chrome bleef als enigste browser vorig jaar fier overeind staan.
Dit jaar biedt Google $20,000 en een CR-48 notebook voor een succesvolle exploit, ook zal de hacker een geslaagde poging moeten aantonen uit de sandbox van Chrome. Google heeft Chrome nog snel even geupdate naar 9.0.597.107 en daarmee 16 gebreken met status "high" en 3 met status "medium" hersteld.

Doelwitten dit jaar:Microsoft Internet Explorer
Apple Safari
Mozilla Firefox Google Chrome

Dell Venue Pro met Windows 7
iPhone 4 met iOS
Blackberry Torch 9800 met Blackberry 6 OS Nexus S met Android

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief