AfterDawn: Nieuws

150.000 Gmail accounts gewist

Geschreven door Marco Korthout @ 28 feb. 2011 19:32

150.000 Gmail accounts gewist Ongeveer 150.000 Gmail gebruikers ontdekten tot hun schrik dat hun accounts volledig zijn gewist. Volgens The Daily Mail heeft Google bevestigd dat duizenden Gmail-gebruikers hun emailberichten, contact- en agenda gegevens kwijt zijn. Na het inloggen in hun account werden ze begroet met het welkom van Google die nieuwe gebruikers krijgen voorgeschoteld.
De mailservice van Google wordt door ongeveer 200 miljoen mensen gebruikt.
Gmail heeft in het verleden wel vaker last gehad van storingen, maar nooit zijn er meldingen geweest dat hele accounts zijn verwijderd op zo'n grote schaal. Tijdens de grootste storing in 2009, ging de service voor 2,5 uur offline.
De eerste schattingen spraken over 0.23 procent van alle gebruikers die zouden zijn getroffen, echter is dit cijfer door Google gecorrigeerd naar 0.08 procent.Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief