AfterDawn: Nieuws

Google voert grote wijzigingen door in algoritme

Geschreven door Marco Korthout @ 27 feb. 2011 10:54 Gebruikers reacties (1)

Google voert grote wijzigingen door in algoritme Het nieuws dat Google wijzigingen aan het algoritme van haar zoekmachine doorvoert is op zich geen groot nieuws, omdat men eigenlijk constant aan het sleutelen is aan de zoekmethodiek. Echter de aangekondigde wijzigingen zijn veel drastischer en hebben grote invloed op de zoekresultaten (11.8%) en op ranking van de zogenaamde "content farms" in het bijzonder.
Content farms verzamelen willekeurige content met de bedoeling hoger in de zoekresultaten te eindigen en hebben verder eigenlijk geen toegevoegde waarde. De sites die dus alleen maar content van andere sites kopiëren krijgen nu een lagere ranking toebedeeld en de sites die veel eigen content produceren stijgen daarentegen in de lijst, wat de zoekresultaten relevanter moet maken. En dat moet onder andere veel relevantere zoekresultaten opleveren en er voor zorgen dat websites met een hoge kwaliteit beter worden gevonden.
Google begint het bewuste artikel met:
Onze missie is simpel: de mensen, zo snel als mogelijk is, de meest relevante antwoorden te bieden op hun vragen. Dit vereist een constante tuning van onze algoritmes, omdat er steeds nieuwe content online komt, goede en slechte.

Vorige week kwam Google met de personal blocklist-extensie waarmee Chrome-gebruikers websites kunnen blokkeren waarvan hij vermoedt dat ze niet relevant zijn. Deze websites komen op de zwarte lijst te staan en zullen niet meer in de zoekresultaten worden weergegeven. Deze data wordt doorgestuurd naar Google, die op zijn weblog verklaard dat het nieuwe alogritme zelf niets met deze data doet. Dat men na vergelijking van de zwarte lijst en de resultaten van de nieuwe zoekmethode echter verheugd waren te zien dat beide behoorlijk met elkaar overeenkwamen (84%).Wat de gebruikte algoritmes nu exact zijn en wat er eventueel is aangepast, is niet prijsgegeven. Dat doet Google nooit en nu dus ook niet. Dit geheimzinnige gedrag is goed te verklaren natuurlijk, wanneer precies bekend zou zijn hoe een algoritme werkt, is het gemakkelijker te manipuleren.

Vooralsnog worden door Google de nieuwe zoekalgoritmes alleen nog maar in de US toegepast en zal die in de loop der tijd over de hele wereld worden uitgerold.

Nu blijf ik zelf wel achter met de vraag of dit nieuwsartikel nu wel of geen toegevoegde waarde heeft. Het is al een paar dagen bekend en veel andere sites hebben er al een artikel aan gewijd.

Tja, streept u maar door: wel/niet geschikt.

Vorige Volgende  

1 reacties

127.2.2011 20:59
oOfmanOo
Unverified new user

Mooi, dat google dit geïmplementeerd heeft, ik begon me er al regelmatig aan te irriteren.

google sleutel wel meer: h**p://mashable.com/2010/12/02/google-piracy-autocomplete/

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief