AfterDawn: Nieuws

AMD heeft met Power Express een Nvidia Optimus Killer

Geschreven door Marco Korthout @ 26 feb. 2011 13:00 Gebruikers reacties (2)

 AMD heeft met Power Express een Nvidia Optimus Killer Nvidia heeft vorig jaar de Optimus technologie ge´ntroduceerd, een techniek om de levensduur van accu's in notebooks en andere mobiele apparaten te verlengen. Met deze optimalisatie techniek wordt automatisch de GPU aan- en uitgeschakeld, afhankelijk van de behoeften van het systeem. Dit betekent dat wanneer er intensieve workloads worden gedetecteerd, het systeem wisselt naar de dedicated GPU en dat het automatisch weer terug gaat naar de ge´ntegreerde grafische chip als de zware taak volbracht is.
Voor veel mensen en bedrijven is dit een belangrijk aankoopargument.
Nu blijkt AMD over een soortgelijke techniek te beschikken, Power Express, dat ongeveer op dezelfde wijze werkt. Er liggen blijkbaar nu al notebooks met Power Express aan boord in de winkels. Het is opmerkelijk dat AMD hier niet meer ruchtbaarheid aan heeft geschonken, omdat dit wel een belangrijk punt is voor veel potentiŰle kopers.Power Express blijkt trouwens zo goed te werken dat HP heeft besloten om het te gaan gebruiken in sommige zakelijke notebooks uit de EliteBook p-series.

Vorige Volgende  

2 gebruikers reacties

126.2.2011 19:43
oOfmanOo
Unverified new user

Inderdaad van nvidia wist ik het al een tijdje. Heb vorig jaar op cebit beurs zelfs effe mee gespeeld. Maar wist niet dat amd ook zoiets had. Maar waarom ze niet meer aandacht hieraan geven ? s:

226.2.2011 22:43

Inderdaad een beetje vreemd, helemaal als het nog goed blijkt te werken ook.

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief