AfterDawn: Nieuws

Guerrilla en Sony gaan Killzone 3-hackers monitoren

Geschreven door Marco Korthout @ 25 feb. 2011 15:56

Guerrilla en Sony gaan Killzone 3-hackers monitoren Killzone 3 wordt in ons eigen kleine kikkerlandje ontwikkeld door Guerrilla Games in Amsterdam en ligt vanaf vandaag officieel in de winkels. De gelekte versie was al een tijdje te downloaden via warez-sites en het usenet. Deze lek en de PlayStation 3-hack van George Hotz hebben natuurlijk voor heel wat kopzorgen gezorgd bij de makers en bij Sony. Bij Guerrilla Games heerst de zorg dat hackers de online-ervaring van Killzone zullen verzieken.
In een gesprek met CVG verteld Guerilla producer Steven Ter Heide dat een duidelijk plan van aanpak ligt om Killzone-spelers aan te pakken die misbruik maken van gejailbreakte PlayStation 3's. Het bedrijf werkt daartoe samen met Sony.

Steven Ter Heide

Wij moeten als de ontwikkelaars van de game opstaan en zeggen, okee waar zitten de gaten in ons spel, wat zijn de data, kunnen we die analyseren om te zien waar het probleem ligt?Guerilla Games kan bijvoorbeeld maps in de gaten houden. We krijgen telemetrie van de gespeelde maps binnen, vooral om naar de balans te kijken, maar we kunnen ook zien of mensen buiten de wereld weten te komen. Als van zoiets misbruik wordt gemaakt, kunnen we dat in een patch herstellen.
Leaderboards en statistieken worden ook in de gaten gehouden.


Eerder werd er een gerucht de wereld ingebracht door weblog EverythingHQ, dat Sony werkt aan een 'hack-proof' PS3. Deze zal dunner zijn, over 300 GB schijfruimte beschikken en ongeveer $300 USD gaan kosten. Om de weg vrij te maken voor deze 'hack-proof' spelcomputer, zal de prijs van de oudere PS3 consoles naar verwachting drastisch omlaag gaan.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief