AfterDawn: Nieuws

PC Game piraterij neemt af

Geschreven door Marco Korthout @ 21 feb. 2011 17:38

PC Game piraterij neemt af Met het onlangs online gelekte spel Crysis 2 nog in het achterhoofd, verklaard the PC Gaming Alliance - een non-profit organisatie die de PC als spelplatform extra wil promoten, maar ook piraterij en valsspelen tegengaan - dat PC piraterij aan het afnemen is.
Dit is voornamelijk het gevolg van aanpassingen aan het business model (bedrijfsmodel) die de ontwikkelaars nu gebruiken.
PCGA president Matt Ployhar verklaarde in een gesprek met Gamasutra:

De enige PC gaming business modellen die eigenlijk nog bestaansrecht hadden en door konden groeien waren de MMO's (Massively Multiplayer Online Game). Deze deden het zeer goed. En verder waren er nog de spellen die gratis te spelen waren. En het heeft natuurlijk geen enkele zin om games die gratis te spelen zijn, te onderwerpen aan piraterij.'

'Dus, op het gebied van de ontwikkeling van de games zie je een verschuiving, met als resultaat dat, tenminste aan de PC-zijde, piraterij echt aan het dalen is. Dat kan met statistieken worden gestaafd.''Ik zeg niet dat piraterij helemaal zal verdwijnen. Wel is het fascinerend om te zien. Neem bijv. het spel Crysis dat hard geraakt is door praterij. Wat we nu zien bij de ontwikkelaars is dat zij de verrichtingen en andere spelbelevingsverhogende zaken implementeren op een manier dat die worden gevolgd en opgeslagen. Dus, wanneer mensen de spellen spelen die door piraterij zijn verkregen, zij het echt moeten doen zonder al die extra's die het spel nu juist zo aantrekkelijk maken.


Er wordt door games steeds vaker gebruik gemaakt van de online mogelijkheden. Voor de meeste leuke en aantrekkelijke features moet je dan verbinding maken met de cloud. Speel je een spel niet helemaal legaal, dan ook geen toegang tot de cloud.
En dan is er ook niet zoveel meer aan, eigenlijk.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief