AfterDawn: Nieuws

Prijs Nokia-smartphones met WP7 zal snel dalen.

Geschreven door Marco Korthout @ 22 feb. 2011 0:22

Prijs Nokia-smartphones met WP7 zal snel dalen. De concurrentie van Microsoft met Apple’s iPhone en Google’s Android op de markt van mobiele besturingssystemen met Windows Phone 7 wil nog niet echt vlotten. Het lukt Microsoft niet om Windows Phone 7 op grote schaal aan de man te brengen. Door de intensieve samenwerking die Nokia en Microsoft zullen aangaan, zoals eerder deze maand bekend werd gemaakt, zal daar volgens Nokia CEO Stephen Elop wel eens verandering in kunnen komen.
In een gesprek met Reuters verteld de CEO van Nokia dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Nokia in staat zal zijn om op korte termijn aantrekkelijk geprijsde Windows Phone 7 toestellen in de markt te kunnen zetten.
In een poging om beter de competitie met Apple's iPhone aan te kunnen, waren de eisen die Microsoft stelde aan de hardware voor mobiele modellen die hun besturingssysteem willen gebruiken behoorlijk fors. Hierdoor gaan echter de prijzen van de telefoons omhoog en de afzetmarkt wordt kleiner. Microsoft heeft er nog eens goed over nagedacht, en is, waarschijnlijk geholpen door Nokia, tot inkeer gekomen. Het gaat nu zijn mobiele platform ook openen voor andere chipset leveranciers, naast Qualcomm. Bovendien is het hardware chassis wat Microsoft voorschrijft als minimum inmiddels alweer aan de oude kant, want dat gaat rap in mobile-land. En ook de dual-core's beginnen nu te komen en zullen straks als de eerste Nokia's van de lopende band afrollen, de prijzen ook weer drukken.

Wanneer de Nokia-telefoons met Windows Phone 7 precies verschijnen is nog niet bekend, maar onlangs liet de fabrikant al wel weten dat het eerste exemplaar in 2011 het levenslicht zal zien.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief