AfterDawn: Nieuws

Binnenkort op Kickstarter, de RuuviTag, een multifunctionele bluetooth-beacon

Geschreven door Marco Korthout @ 18 apr. 2016 11:32

Binnenkort op Kickstarter, de RuuviTag, een multifunctionele bluetooth-beacon Lauri Jämsä, een van de Finse medewerkers van Afterdawn komt binnenkort met een nieuwe Kickstarter campagne. RuuviTag, een geavanceerd sensor beacon platform ontworpen om aan de behoeften van zowel de makers en ontwikkelaars te voldoen.
Het apparaat fungeert als een standaard Eddystone / iBeacon baken, maar kan potentieel nog veel meer. Doordat het temperatuur, vochtigheid, luchtdruk en acceleratie kan meten, is het mogelijk om het voor verschillende doeleinden te gebruiken.
Wat ook anders is dat Ruuvi volledig transparant is, alle bronnen zijn open, software en hardware.
Alles is te vinden op GitHub.
Het apparaat kan eenvoudig worden aangepast aan de wensen van de gebruiker en het gebruik. Of het nu als een remote weerstation moet fungeren, als alarmsysteem, bewegingssensor of dat het aan fysiek webadres moet uitzenden, de mogelijkheden zijn onuitputtelijk.
Kennis van programmeren of technieken is ook niet vereist dankzij de klaar-voor-gebruik voorbeeld software. De software kan eenvoudig worden ge-update via Over-the-Air van een Android/iOS mobiele telefoon.

Bluetooth-beacons zijn apparaatjes, bakens, die een Bluetoothsignaal uitstralen. Beacons zenden voortdurend locatiespecifieke informatie uit. Zo kan een Bluetooth-baken bij een bushalte zijn precieze locatie en buslijngegevens uitzenden. Dat signaal wordt op je smartphone opgevangen, waarna bijvoorbeeld de reisplanner-app deze kan verwerken je een beter gelokaliseerd reisadvies kan geven. De beacons maken gebruik van de BLE (Bluetooth Low Energy)-techniek om er voor te zorgen ze weinig stroom verbruiken.
Zo heb je iBeacon van Apple en de open standaard Eddystone van Google.

Meer informatie over de RuuviTag:
RuuviTag website
RuuviTag op GitHub
RuuviTag documentatie

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief