AfterDawn: Nieuws

Chrome trekt je accu leeg

Geschreven door Marco Korthout @ 21 okt. 2015 13:41 Gebruikers reacties (1)

Chrome trekt je accu leeg Digital Citizen heeft een test voor stroomverbruik van de populairste internetbrowsers uitgevoerd op meerdere Windows 10 laptops, met als uitkomst dat Chrome verreweg de grootste stroomvreter is.
Er werden drie verschillende apparaten gebruikt voor de test: de ASUS ZenBook UX305F, de Surface Pro 3 en de Toshiba Portege Z20t-B. De testen werden uitgevoerd met Firefox 41, Google Chrome 46, Opera 32, Microsoft Edge 20 en Internet Explorer 11. Allemaal met hun standaard configuratie en zonder add-ons of toolbars.

De testresultaten gaven aan dat Chrome tussen 10% en 28% meer stroom verbruikte dan de Internet Explorer. Internet Explorer en Microsoft Edge de beste keuze moeten zijn wanneer je langer met je accu wilt doen. Je kunt 30 tot 59 minuten langer werken op je accu als je de Internet Explorer of Microsoft Edge gebruikt in plaats van Google Chrome.

Hieronder de volledige resultaten:

Asus:
Surface:


Toshiba:


Digital Citizen

Vorige Volgende  

1 reacties

121.10.2015 23:14

Prima informatie

Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief