AfterDawn: Nieuws

Oude Windows map verwijderen na upgrade Windows 10

Geschreven door Marco Korthout @ 19 sep. 2015 12:40

Oude Windows map verwijderen na upgrade Windows 10 Tijdens de upgrade naar Windows 10 wordt de oude Windows versie niet verwijderd, maar als back-up opgeslagen in de map Windows.old. En zolang je die niet zelf verwijdert, blijft de map gewoon op je harde schijf staan. Als je voldoende opslagruimte beschikt is dat geen probleem, maar als je tevreden bent over het nieuwste besturingssysteem en alles is in orde is met je bestanden en instellingen, kun je de map Windows.old veilig verwijderen via Schijfopruiming.
Let wel, teruggaan naar de eerdere versie is dan niet meer mogelijk.

Mijn laptop beschikt over 2 schijven, een 128GB SSD en een 1TB HDD. Het besturingssysteem staat 'natuurlijk' op de SSD-schijf. Nu is 128GB niet echt heel veel ruimte, dus voor mij was het zeker de moeite waard om de oude Windows versie te verwijderen. Programma's worden overigens indien mogelijk op een andere partitie ge´nstalleerd, om de systeempartitie zo schoon mogelijk te houden. Maar dit terzijde.

VERWIJDEREN VAN DE WINDOWS.OLD MAP VOLGENS HET BOEKJE.1. Klik op het Windows zoek icoontje (linksonder in de werkbalk) en typ Schijfopruiming in om vervolgens in de lijst met zoekresultaten te klikken op Schijfopruiming.2. Als je wordt gevraagd een station te kiezen, klikt u op het station waarop je Windows hebt ge´nstalleerd (meestal C) en klikt u vervolgens op OK.3. Klik op de knop Systeembestanden opschonen.4. Wederom wordt je gevraagd een station te kiezen, klik nogmaals op het station waarop je Windows hebt ge´nstalleerd en vervolgens op OK.

5. Schakel het selectievakje Vorige Windows-installatie(s) in en eventueel andere selectievakjes voor de bestanden die u wilt verwijderen en klik op OK.6. Klik tenslotte op Bestanden verwijderen in het bericht dat wordt weergegeven.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief