AfterDawn: Nieuws

Rusland dreigt Google, Facebook en Twitter te blokkeren

Geschreven door Marco Korthout @ 24 mei 2015 10:34

Rusland dreigt Google, Facebook en Twitter te blokkeren

Het Kremlin eist dat Google, Facebook en Twitter de gegevens van Russische bloggers met meer dan drieduizend lezers per dag overhandigen aan de Russische overheid. Wanneer ze dat niet doen gaat Rusland de diensten blokkeren.
De Russische mediawaakhond Roskomnadzor heeft middels een brief aan Google, Facebook en Twitter laten weten dat ze gegevens moeten overhandigen van Russische bloggers met meer dan 3000 lezers per dag en dat ook de websites die oproepen tot "niet goedgekeurde demonstraties en onrust" worden verwijderd. Zo niet, gaat Rusland de diensten van deze Amerikaanse internet bedrijven blokkeren.
Geen censuur zegt Poetin, ze moeten zich gewoon aan de Russische wet houden.

Het leven van een kritische Russische blogger is in Rusland met de censuur en strenge regels al niet ongevaarlijk. Russische bloggers moeten een goedkeuringstraject doorlopen en hun identiteit moet zijn vastgesteld door een officiële instantie. Verder kunnen door een wet die vorig jaar is aangenomen, Russische aanklagers zonder tussenkomst van een rechter, websites blokkeren die de Russische overheid niet fijn vinden.Poetin, een voormalige KGB-spion, heeft het internet ooit eens omschreven als een project van de CIA.

Bron The Guardian

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief