AfterDawn: Nieuws

WikiLeaks heeft de gestolen e-mails en documenten van de Sony hack gepubliceerd als een doorzoekbaar online database.

Geschreven door Marco Korthout @ 17 apr. 2015 2:58

WikiLeaks heeft de The Sony Archives online geplaatst WikiLeaks heeft 'The Sony Archives' als een doorzoekbaar online database online geplaatst. De database zou de 173.132 e-mails en 30.287 documenten bevatten die tijdens de 2014 Sony Pictures hack zijn buitgemaakt.
De Sony Pictures hack heeft destijds nogal wat teweeggebracht.
Het Witte Huis noemde Noord-Korea als de boosdoener, die Sony gehackt zou hebben als vergelding voor de speelfilm "The Interview" waarin hun grote leider Kim Jong-un belachelijk werd gemaakt.

De Sony Archives bieden een zeldzaam inkijkje over hoe een grote multinational als Sony te werk gaat. En hoewel Sony Pictures een bedrijf is dat draait om entertainment, het blijkt dat het achter de schermen een bijzonder invloedrijk bedrijf is, met nauwe banden met het Witte Huis (met bijna 100 e-mailadressen van Amerikaanse regeringsfunctionarissen).

WikiLeaks editor-in-chief Julian Assange:
Dit archief toont aan hoe een invloedrijke multinationaal bedrijf te werk gaat. Het bevat nieuwswaarde en gaat over een geo-politiek conflict. Het behoort dan ook toe aan het publiek domein. WikiLeaks garandeert dat het daar ook blijft.
Lees het hele persbericht op WikiLeaks
Doorzoek de e-mails
Doorzoek de documenten

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief