AfterDawn: Nieuws

Gemakkelijk films en tv-series met ondertiteling downloaden met Novaroma

Geschreven door Marco Korthout @ 17 apr. 2015 4:52

Gemakkelijk films en tv-series met ondertiteling downloaden met Novaroma Novaroma is een nieuw opensource project, waarmee je gemakkelijk films en tv-series kunt downloaden, compleet met de bijbehorende ondertitels (indien beschikbaar). Met een aantrekkelijke gebruikersinterface, die we ook zien bij bv Sublight (een applicatie om ondertitels te zoeken en te downloaden), kun je geautomatiseerd je favoriete films en tv-series laten zoeken en downloaden, desgewenst inclusief ondertitels.
Novaroma maakt voor het downloaden gebruik van de μTorrent client, die als portable versie voor je wordt geïnstalleerd als je die nog niet op je systeem hebt staan. Het zoekt via publieke trackers naar je gewenste titels. Het programma maakt net als Popcorn Time gebruik van torrents en je bent dus als je er auteursrechtelijke content mee binnen haalt illegaal bezig.Het zoekt verder naar de ondertitels in je gewenste taal (aan te passen via instellingen) via OpenSubtitles.org en haalt de informatie over de films en tv-series van IMDB en themoviedb.org.

Je kunt een lijst bijhouden met al je favoriete tv-series en aangeven welke seizoenen/afleveringen je al gezien/gedownload hebt.
Het programma werkt met dlna media servers (XMBC, Kodi, Plex, Serviio, PS3, etc.), ondersteunt plug-in's en script services voor ontwikkelaars

De hoofdvenster bestaat uit 3 tabbladen: tv shows, movies en activities.
Wanneer je in het hoofdvenster op een van de tv-series klikt, wordt er een extra venster ingeschoven met allerlei info over de serie of film en de mogelijkheid om het een ander aan te passen (wel/niet downloaden, video kwaliteit, ondertitles, etc.)

Om nieuwe tv-series of films toe te voegen aan de lijst, klik je op het pictogram met het plusje.

Heb je zoals hierboven een nieuwe serie toegevoegd en de juiste afleveringen aangevinkt voor download, worden deze na opslaan (Save) direct gedownload. De voortgang kun je het tabblad Activities bekijken.

Het programma is nog niet volledig doorontwikkeld. Tijdens een test kreeg ik af en toe een foutmelding en kon het programma om een of andere reden geen contact krijgen met een server, waarschijnlijk die voor de ondertitels, omdat die neit meegeleverd werden. Een speelfilm en een aflevering van een tv-serie kwamen wel zonder problemen binnen.Net als Popcorn Time en haar klonen, zal ook dit project het naar verwachting moeilijk gaan krijgen.
Voorlopig werkt prima, op een paar kleinigheden na.

Novaroma downloaden vanaf Afterdawn
Project website

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief