AfterDawn: Nieuws

Netflix wil dezelfde content voor ieder land

Geschreven door Marco Korthout @ 1 apr. 2015 3:48

Netflix wil dezelfde content voor ieder land De content van Netflix in de VS is niet dezelfde als die in Nederland, of een ander land waar Netflix beschikbaar is. Wil je bijvoorbeeld een tv-serie bekijken die alleen in de VS te zien is ook vanuit ons land bekijken, kan dat via een VPN. Je moet dan gebruikmaken van een Amerikaanse server, om Netflix te laten denken dat je vanuit dat land met je account inlogt.
Netflix heeft een tijdje terug al aangekondigd dat ze het gebruik van Netflix via een VPN aan banden gaan leggen. Echter komen ze nu met een veel betere oplossing. In ieder land dezelfde content, dus overal dezelfde films en tv-series.

De mensen zijn bereid om te betalen en omzeilen de regionale restricties alleen om content te bekijken die in eigen land niet beschikbaar is. Het gedoe met de VPN en proxies is maar een kleinigheid vergeleken met piraterij. Piraterij is van een hele andere orde vindt ook CEO Reed Hastings. Hij bevestigt dat het doel is om uiteindelijk overal dezelfde content aan te bieden.Echter is dat gemakkelijker gezegd als gedaan. Daarvoor moet er nog lang over de nu strikte uitzendrechten onderhandeld worden.

Bron

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief