AfterDawn: Nieuws

uTorrent installeert stiekem extra bitcoin-mining software

Geschreven door Marco Korthout @ 9 mrt. 2015 12:37

uTorrent installeert stiekem extra bitcoin-mining software Commotie onder de gebruikers van uTorrent. De nieuwste versie van deze populaire BitTorrent-client wordt ge´nstalleerd met extra software. Nu zien we dat wel vaker, dat het verdienmodel van gratis software de sponsoring is van extra (optionele) software tijdens de installatie. Echter bij de nieuwste uTorrent betreft het software dat je er eigenlijk niet op wilt hebben en daarnaast wordt dit ook nog eens gedaan zonder de gebruiker nadrukkelijk om toestemming te vragen.
Die extra software heet Epic Scale en is een bitcoin-mining software. Mining van digitale valuta als bitcoin gebruiken heel veel proceskracht en zijn daarom extreme gebruikers van je systeembronnen. Alleen daarom zou je dit niet willen.

BitTorrent heeft gereageerd en verzekerde dat Epic Scale niet wordt ge´nstalleerd zonder toestemming van de gebruiker. Niet iedere gebruiker is het daarmee eens omdat bij hen de mining software wel degelijk op hun computer was ge´nstalleerd zonder daar toestemming voor te hebben gegeven.Heb je ook problemen met dit programma? Heb je de nieuwste versie ge´nstalleerd en je CPU begint al aardig warm te lopen? Zou je via configuratiescherm > Programma's en onderdelen kunnen kijken of Epic Share ertussen staat en deze verwijderen.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief