AfterDawn: Nieuws

Eenvoudig foto's downloaden van Instagram, Twitter en Tumblr.

Geschreven door Marco Korthout @ 3 mrt. 2015 17:02

Eenvoudig foto's downloaden van Instagram, Twitter en Tumblr. Instagram groeit nog steeds en is een echt groot sociaal netwerk aan het worden. Artiesten, sporters en natuurlijk fotografen zijn goed vertegenwoordigd. Ook het bedrijfsleven en organisaties gaan steeds meer gebruikmaken van Instagram. Zelfs de politie heeft een pilot draaien waarin drie maanden lang, vier politiemedewerkers om de beurt een week lang het account beheren.
De core-business van Instagram zijn nog steeds de foto's. Zelfs voor Instagram Direct (privébericht) moet je eerst een foto klaarzetten.

Een foto die geplaatst is op Instagram bewaren op je harde schijf is wat lastiger dan bij Twitter of Thumblr. Bij de laatste twee kun je een foto eenvoudig via het rechtsklikmenu opslaan, bij Instagram niet, moet je echt in de broncode neuzen.

Alhoewel, ik heb er al eerder over geschreven, er bestaan diverse tools voor die je daarbij kunnen helpen. En onlangs hebben we 3 handige portable programma's aan de database toegevoegd die het downloaden van Instagram, Twitter en Tumblr wel erg gemakkelijk maken.De werking van de drie tools is bijna hetzelfde en als voorbeeld gaan we dhIMG Instagram gebruiken om foto's van een account te downloaden. Je kunt natuurlijk alle foto's van jezelf downloaden als back-up, maar ook die van je vrienden of favoriete artiesten.

De tool hoeft niet geïnstalleerd te worden. Uitpakken en op het exe-bestand klikken.

Stel je wil de Instagram-foto's van Doutzen Kroes bewaren, dan start je het programma en voer je bij stap 1 haar accountnaam inGeef het aantal te downloaden foto's aan en of je dan wel niet de video's wilt downloaden.
Klik op Find Images...Bij stap 2 geef je de map aan waarin de foto's moeten worden opgeslagen
om vervolgens op RUN! te klikken.En supersnel worden de foto's gedownload en opgeslagen.De tools voor Twitter en Tumblr werken praktisch hetzelfde.

dhIMG Instagram downloaden
dhIMG Twitter downloaden
dhIMG tumblr downloaden

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief