AfterDawn: Nieuws

PirateSnoop browser omzeilt blokkades torrentsites

Geschreven door Marco Korthout @ 18 jan. 2015 17:09

PirateSnoop browser omzeilt blokkades torrentsites

De lijst met geblokkeerde torrentsites in de verschillende landen wordt alsmaar groter. Vooral in het Verenigd Koninkrijk groeit de lijst bijna dagelijks en ook in de VS moeten ze waarschijnlijk binnenkort aan geloven. Om de blokkades te omzeilen bestaan er al diverse mogelijkheden en daar is onlangs een nieuwe aan toegevoegd, de PirateSnooper.
HTTPS PirateSnoop (PS) is gemaakt door het team achter de torrentsite RARBG, momenteel een van de sites in de top 10 van de meest populaire torrentsites en ook geblokkeerd door de grote ISP's in het Verenigd Koninkrijk.

De PirateSnoop is een versie van SRWare Iron die verder niet is aangepast, behalve het icoon, de speciale extensie en een paar configuratie-aanpassingen. Het gebruikt volledige HTTPS-proxy's om internetcensuur te omzeilen.

Het is niet samengesteld om als een volwaardige browser te dienen, maar wel om een paar specifieke domeinen via het proxy anti-censuurnetwerk te bezoeken, waarmee censuur en blokkades van specifieke websites van overheden kan worden omzeild.

Niet alle torrentsites worden momenteel ondersteund, echter zullen anderen later worden toegevoegd.
Voorlopig worden de volgende domeinen automatisch via de proxy geleid:
rarbg.com
thepiratebay.se
kickass.so
kickass.to
1337x.to
isohunt.to
extratorrent.cc
yts.re


De andere browser die speciaal is gemaakt om blokkades te omzeilen van torrentsites, de PirateBrowser, maakt gebruik van het Tor-netwerk. Het Tor-netwerk is echter traag en wordt veelvuldig misbruikt en gescand door de verschillende organisaties.

PirateSnoop downloaden vanaf Afterdawn
Officiële website
PirateBrowser

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief