AfterDawn: Nieuws

Notepad++ website gehackt door 'Je suis Charlie' editie

Geschreven door Marco Korthout @ 16 jan. 2015 13:08

Notepad++ website gehackt door 'Je suis Charlie' editie Op 11 januari bracht Don Ho een nieuwe versie van Notepad++ uit, versie 6.7.4. Na aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs noemde hij deze versie de Je suis Charlie editie. Een dag later werd de Notepad++ website gehackt en werd er een boodschap op de site geplaatst.
Don Ho werd ervan beschuldigd de Islam godsdienst gelijk te stellen met terrorisme en meer van die bewoordingen.

Op zijn site legt hij uit dat dit flauwekul is. De Je suis Charlie beweging staat voor vrijheid van meningsuiting en heeft niets te maken met racisme of islamophobia. Hij heeft veel vrienden die moslim zijn en achter de beweging staan.

De site werd dezelfde dag overigens weer in ere hersteld.

Notepad++ is een functierijke tekstverwerker en code-editor,
meer dan alleen een vervanger van het kladblok.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief