AfterDawn: Nieuws

Google bouwt gigantisch datacenter in de Eemshaven, Groningen

Geschreven door Marco Korthout @ 24 sep. 2014 3:56

Google bouwt gigantisch datacenter in de Eemshaven, Groningen

Google gaat een reusachtig datacenter bouwen in de Eemshaven in Groningen. Google huurt momenteel al een datacenter in Groningen met een oppervlakte van n hectare. Het nog te bouwen complex beslaat een oppervlakte van 40 hectare.
Google heeft gekozen voor Groningen vanwege de beschikbaar van energie en de goede infrastructuur. Ook het Nederlandse klimaat met een gemiddelde temperatuur van tien graden speelt mee met de locatie bepaling. Hoe koeler de omgeving is, hoe minder koeling een datacenter nodig heeft. Ook komt in de Eemshaven de trans-Atlantische glasvezelverbinding tussen de Verenigde Staten en Europa aan land, hierdoor is er straks een wereldwijd netwerk van verbindingen.Het datacenter levert de provincie Groningen 150 nieuwe, permanente banen op. Daarnaast zijn voor de bouw ook nog eens duizend mensen nodig. De bouw begint in 2016 en moet in 2017 volledig zijn afgerond.Het is het vierde datacentrum voor Google in Europa. Het megacomplex biedt ruimte aan tienduizenden servers en komt te staan op een terrein van 47 hectare groot, oftewel zo'n zeventig voetbalvelden. Het datacentrum gaat jaarlijks 960 gigawatt elektriciteit gebruiken. Dat is ongeveer evenveel als het verbruik van 400.000 huishoudens.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief