AfterDawn: Nieuws

De man achter de gebande subreddit The Fappening doet een AMA op Reddit

Geschreven door Marco Korthout @ 8 sep. 2014 13:23

De man achter de gebande subreddit The Fappening doet een AMA op Reddit Wie heeft ze niet gezien, de naaktfoto's van Jennifer Lawrence en andere beroemdheden. Op de website Reddit was een sub-forum aangemaakt waar de gestolen naaktfoto's werden gedeeld. Het anonieme 4chan was de bron, maar al snel daarna kon je op de speciale subreddit terecht. Die subreddit heeft de site nu offline gehaald.
In de eerste instantie wilde Reddit het de subreddit gewoon laten bestaan, het linken naar gestolen materiaal is op zich niet verboden in de VS en de website staat bekend om zijn open en tolerante manier van werken. Echter na een DMCA-verzoek is toch voor de veilige weg gekozen.

Op grond van de DMCA kan men de eigenaar van een website sommeren inbreukmakende inhoud te verwijderen, een zogenaamde takedown notice. Een van de kritiekpunten op de wet is dat het rechthebbenden erg gemakkelijk gemaakt wordt een takedown notice te versturen, zelfs als er in het geheel geen inbreuk gemaakt wordt. Als de eigenaar van een website een takedown notice ontvangt, is het in zijn belang het niet aan te vechten, want als het materiaal wordt verwijderd kan hij niet aansprakelijk gesteld worden.Een andere populaire subreddit is de AMA, waar men "AMA's" kan plaatsen (Ask Me Anything).

Johnsmcjohn, de man die de subreddit The Fappening had aangemaakt, heeft nu ook ook een eigen AMA, waar je hem alles mocht vragen over een van de snelst groeiende subreddits ooit.

Hij reageert daar bijvoorbeeld op vragen over een artikel in de Washington Post waarin hij wordt beschreven als een persoon die actief is in een cocaïne en a-seksueel forum. Hij vraagt zich af wat het feit dat hij op een a-seksueele website en een Aspergers board actief is, te maken heeft met zijn werk op /r/TheFappening.
Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief