AfterDawn: Nieuws

Commotie in Popcorn Time land

Geschreven door Marco Korthout @ 8 sep. 2014 14:37

Commotie in Popcorn Time land Commotie in Popcorn Time land omdat er iemand probeert de naam Popcorn Time als handelsmerk vast te leggen. Het team achter de Time4Popcorn kloon meldt op hun blog dat ze nog niet weten hoe ze hierop moeten reageren, maar dat ze het zeker serieus nemen. Ook op Reddit is er een kleine discussie gaande.
Wie o wie haalt het in z'n hoofd om een opensource project hiermee lastig te vallen?
Is het een van de ontwikkelaars?
Wat zijn de consequenties als het lukt?
Allemaal vragen die bij sommigen naar boven komen.

Maar waarom maakt men zich eigenlijk zo druk?
In het ergste geval heeft een nu toch al illegale applicatie straks ook een illegale naam,
So what?

Popcorn Time is hartstikke populair, er zijn zelfs Kamervragen over gesteld. En veel mensen weten waarschijnlijk niet dat er meerdere Popcorn Time klonen met dezelfde naam in omloop zijn. Time4Popcorn is de populairste, omdat die in een rap tempo aan het doorontwikkelen zijn met apps voor Android en straks ook een voor iOS. Maar ook zij gebruiken veelal gewoon Popcorn Time als naam, in plaats van de ook wel gebruikte Time4Popcorn. En dat maakt het allemaal wel weer een beetje lastiger.Al een tijdje niks gehoord van de andere Popcorn Time kloon, maar wanneer die straks met een nieuwe versie op de proppen komen, worden beide snel weer door elkaar gehaald.

Als beide nu consequent verschillende namen zouden gebruiken zou het wel wat makkelijker worden voor de illegale videostreamers ;-)

Relevante bronnen:
De aanvraag voor Popcorn Time als handelsmerk
Handelsmerk op Wikipedia

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief