AfterDawn: Nieuws

Google Chrome krijgt een Gastmodus

Geschreven door Marco Korthout @ 1 sep. 2014 18:51

Google Chrome krijgt een Gastmodus Google heeft een gastmodus toegevoegd aan de nieuwste Chrome betaversie. En dat is handig als iemand zonder eigen gebruikersaccount bij jou even gebruikmaakt van je browser. Die persoon heeft dan geen toegang tot jouw bladwijzers, wachtwoorden, browsegeschiedenis, etc. Ik had zelf al een gebruikersaccount Gast aangemaakt met beperkte rechten of ik opende een incognitovenster wanneer iemand eventjes snel iets moest opzoeken ofzo.
Voor een gebruiker met beperkte rechten wordt er geen Google-account gemaakt, en worden de bladwijzers, browsegeschiedenis en andere voorkeuren van de gebruiker met beperkte rechten niet via Chrome-synchronisatie overgezet op andere apparaten.

Dat hoeft straks niet meer.
Hiervoor hebben we straks een echte gastmodus, waarmee je anderen Chrome kunt laten gebruiken zonder dat zij jouw activiteiten en gegevens kunnen bekijken. En wanneer zij hun tabbladen sluiten, worden hun browsegegevens netjes verwijderd van je computer.

De gastmodus kun je inschakelen klik je rechtsboven op je naam en daarna op de knop Switch person. Er wordt dan een venster met gebruikers weergegeven en linksonder vind je de optie 'Gebruikers als gast'.

Daarna wordt er een nieuwe Chrome opgestart voor je gastsurfer.Vooralsnog alleen in de betaversie, die je hier kunt downloaden (ook de 64-bit versie!)

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief