AfterDawn: Nieuws

Digital Globe publiceert eerste beelden van de nieuwe WorldView-3 satelliet.

Geschreven door Marco Korthout @ 31 aug. 2014 15:15

Digital Globe publiceert eerste beelden van de nieuwe WorldView-3 satelliet. Twee week na de lancering heeft Digital Globe de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe WorldView-3 satelliet. De satelliet kan foto's maken met een resolutie van 30 cm per pixel, echter door wettelijke beperkingen hebben ze de foto's via image scaling naar 40 cm per pixel teruggebracht.
De satelliet zal op een hoogte van 617 km hi-res foto's van de aarde gaan maken, maar kan pas na 6 maanden deze foto's verkopen.

In vergelijking met de hi-res foto's van Google Earth zijn ze niet echt veel gedetailleerder. Maar er is een belangrijk verschil, de foto's van Google zijn gemaakt vanuit een vliegtuig en zijn statisch, in tegenstelling tot de beelden van de WorldView-3 die van grote hoogte worden gemaakt en een real-time weergave van de aarde bieden.

Diashow met foto's gemaakt boven Madrid, Spanje.

Hier kun je foto's bekijken van de lancering van de WorldView-3 satelliet.
Hier een paar hi-res foto's uit Madrid, Spanje

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief